Strängschema

Steg för steg samt video som visar hur man skapar ett strängschema på en minut!

L
Skrivet av Love Hallberg
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Uppdatering 2023-12-07:

Strängschemat är mobilanpassad så strängschema kan skapas även via touchskärm

Möjlighet finns att lägga till optimerare

-Tips, se videon hur ett strängschema skapas på en minut! Finns längst ner.

Rita ut panellayout

Med menyvalet "Lägg till paneler" skapas ett rutnät av solpaneler, antingen i porträtt eller landskap. Genom att markera ett panelfält kan man dra i kanterna så man lägger till eller tar bort rader eller kolumner.

Anpassa efter behov

Växla till "Ta bort paneler" för att klicka bort enskilda paneler.

Skapa Strängar

Lägg till en sträng, markera den första paneler i strängen och dra den vägen strängen är dragen. Släpp vid behov och klicka på nästa panel som strängen går igenom för att fortsätta.

Genom högermenyn kan du välja och anpassa eller radera en sträng. Dessutom kan du anpassa färgen på varje sträng för att tydligt visualisera uppdelningen.

Lägg Till Optimerare med Enkla Tryck

Den uppdaterade Solkoll-appen introducerar också det intuitiva verktyget "Lägg till optimerare". Nu kan användare enkelt placera optimerare genom att helt enkelt trycka på den panel där optimeraren är installerad. Detta sparar tid och ger ännu tydligare dokumentation för ev inspektion, service eller underhåll.

Smidig Navigering med "Flytta"-Verktyget

Navigeringen i strängschemat har blivit ännu enklare med det nya "Flytta"-verktyget. Med en enkel handgest kan användare nu snabbt och enkelt flytta runt i strängschemat, vilket gör det möjligt att inspektera och justera systemet med lätthet. Plus och minusknapparna ger dig även möjlighet att zooma!

Fick du svar på din fråga?